Itä-Suomen aluefinalistit (Alue B)

 

Ari-Pekka Salovaara, 39
Toimitusjohtaja yrityksessä Visma Solutions Oy

Ari-Pekka Salovaara aloitti yritystoiminnan vuonna 1999 opiskelujensa ohessa. Yksi merkittävimmistä menestystarinoista on Severa Oy, jonka Ari-Pekka perusti yhdessä Jari Kärkkäisen kanssa vuonna 2004. Ari-Pekka toimi yrityksen toimitusjohtajana ja yritys kasvoi hämmästyttävällä vauhdilla vuodesta toiseen. Yritys sai useita merkittäviä tunnustuksia muun muassa Maailman lupaavimmat yritykset TOP 100 (Red Herring Global 100) ja oli Deloitte Fast EMEA 500 -listalla kolme kertaa. Visma osti yhtiön 2010 ja nykyään se tunnetaan nimellä Visma Solutions Oy. Yrityksellä on 150 000 yritystä asiakkaana, joista puolet on Suomesta ja puolet on ulkomailta.

Ari-Pekka on huippuälykäs yksinkertaistamaan ja hakemaan tehokkaita ratkaisuja asiakkaille. Ehkäpä juuri siksi hän on jatkanut huimaa tulostahtia myös Visma Solutions Oy:ssä. Yritys on kasvanut lähes 900% vuosien 2011-2018 aikana. Kasvun lisäksi Ari-Pekka on onnistunut luotsaamaan yhtiöstä erittäin kannattavan ja Kauppalehti valitsi Visma Solutions Oy:n Suomen kannattavimmaksi yritykseksi vuonna 2017.

Ari-Pekka on moderni johtaja, joka saa ihmisten parhaat puolet esille ja heidän potentiaalin käyttöön. Yhtiön tehdessä kovaa tulosta, ei työntekijöitä ole koskaan unohdettu ja he ovat erittäin tyytyväisiä. Tästä osoituksena on 6-kertainen peräkkäinen Great Place to Work top-listan sijoitus ja vuonna 2017 yritys oli sijalla 4. Ari-Pekka on haluttu osaajaa ja hän työskentelee useiden yritysten hallituksissa mm. Nordic Business Forum Oy:ssä. Lisäksi hän tekee enkelisijoituksia kasvuyhtiöihin joko suoraan tai Spintop Ventures rahaston kautta. Ari-Pekka on määrätietoinen, mutta vaatimaton menestyjä, jonka esimerkki hakee vertaistaan.

Kategoria: Liike-elämä ja talous
Ilmiantaja: Juha Mäntynen, Keski-Uudenmaan Nuorkauppakamari ry

 

Ding Ma, 30
Projektipäällikkö/ Aasia-asiantuntija

Kiinassa syntynyt Ding Ma on verkostoituja ja kansainvälinen osaaja, joka lapsena halusi töihin YK:in, koska halusi vaikuttaa ja parantaa maailmaa. Valmistuttuaan Aalto-yliopistosta kauppatieteiden maisteriksi hän on työskennellyt monissa eri tehtävissä niin Suomessa kuin Kiinassakin, kuten esimerkiksi Shanghain pääkonsulaatissa vastaten Suomen maakuvatyöstä. Julkisuusdiplomatian jälkeen hän työskenteli maailman arvokkaimpiin yhtiöihin kuuluvalla internetpalvelutarjoaja Tencentillä. Työskenneltyään yrityskaupan integraatio- ja muutosjohtamistöissä aikansa, Ding muutti Kiinasta takaisin Suomeen ja työskentelee Etelä-Karjalan liiton aluekehitystiimissä tehden liitolle muun muassa Aasia-strategian, jonka tavoitteena on lisätä matkailua, investointeja, koulutusvientä ja yhteistyötä.

Kategoria: Politiikka, lainsäädäntö ja hallinto
Ilmiantaja: Pauliina Papunen, Lappeenrannan Nuorkauppakamari ry

 

Jannika Wirtanen, 33
Muusikko

Muusikko Jannika Wirtanen, tunnetaan paremmin taiteilijanimellään Jannika B, on määrätietoisesti tehnyt töitä oman uransa eteen ja saavuttanut omaehtoisena popparina musiikin saralla paljon.

Vuonna 2011 Jannika B perusti artistiuran ensiaskeleita ja omakustannelevyn tekemistä käsittelevän blogin, ja pian ensimmäisen singlen noustua radiohitiksi perusti oman levymerkin Ona, joka myöhemmin solmi yhteistyösopimuksen Sony Musicin kanssa. Ajatus oman levymerkin perustamisesta syntyi halusta saada tuotanto näyttämään artistin itsensä näköiseltä alusta alkaen sekä intohimosta musiikin tekemiseen ennen kaikkea rakkaus edellä. Kultaa myynnyt debyyttialbumi Kaikki Rohkeus julkaistiin helmikuussa 2013, jonka jälkeen jalometallijulkaisuja on tullut useita lisää. Musiikin lisäksi Jannika tunnetaan myös useista tv-esiintymisistään, kuten Tähdet Tähdet -ohjelmasta sekä Idols-tuomarina toimimisesta. Toistuvat menestykset radioiden soittolistoilla ovat viimeistään nostaneet hänet yhdeksi Suomen kirkkaimmista laulaja-lauluntekijöistä.

Musiikin lisäksi hän on myös tunnetusti pyrkinyt parantamaan muusikoiden ja artistien mahdollisuutta yhdenvertaiseen yrittäjyyteen sekä kiertänyt Lasten ja nuorten säätiön Dreamsterina inspiroiden satoja nuoria uskomaan unelmiinsa.

Jannika B on osoittanut menestymisensä niin musiikkiurallaan kuin voittamalla useita esteitä elämänsä aikana niin ammatillisesta kuin henkilökohtaisestakin näkökulmasta katsottuna, ja osoittanut omalla esimerkillään, että vankkumaton usko omaan tekemiseen ja unelmien tavoitteluun kova työn ja periksiantamattomuuden kautta on kannattanut.

Kategoria: Kulttuuri
Ilmiantaja: Joni Autio, Kokkolan Nuorkauppakamari ry

 

Matti Pietilä, 36
Yrittäjä yrityksessä Codexo Oy

Matti Pietilä toimii yrittäjänä Codexo Oy:ssä, joka ylläpitää Finlandia Kirja -verkkokauppaa, joka on alallaan Pohjoismaiden ja koko manner-Euroopan suurimpia kirja-antikvariaatteja yli 200 000 teoksen myyntivalikoimallaan. Matin kehittämä käytettyjen kirjojen myyntiin räätälöity toiminnanohjausjärjestelmä on palkittu INNOSUOMI-kilpailussa. Järjestelmän avulla kirjojen myyntiprosessi on pystytty automatisoimaan todella tehokkaaksi. Matin rohkeus lähteä antikvariaattitoimialalle ja sitkeys rakentaa yritystä täysin nollatilanteesta kuvaavat hänen moniosaamistaan ja periksiantamattomuuttaan.

Kategoria: Liike-elämä ja talous
Ilmiantaja: Heikki Ulvila, Lahden Nuorkauppakamari RY

 

 

Santtu Vekkeli, 31
Yrittäjä yrityksessä Pohjolan Hyönteistalous Oy

Santtu Vekkeli on kouvolalainen yrittäjä, jonka yritys Pohjolan Hyönteistalous Oy on ollut avainasemassa laillistamassa hyönteisruoan Suomessa ja edistänyt alan kehitystä maailmanlaajuisesti. Santtu on koulutukseltaan elintarviketieteiden kandidaatti ja valmistumisensa jälkeen työskennellyt useissa huippuyliopistoissa maailmalla erilaisissa tutkimusprojekteissa. Yhdysvalloissa työskennellessään hän oli tutustunut hyönteisalan tutkijoihin, joilta sai idean laajamittaisesta automatisoidusta elintarvikehyönteisten kasvatuksesta. Voidaan todetakin, että Santtu on yksi tärkeimmistä – ellei tärkein – henkilö kansainvälisesti merkityksellisen hyönteisruokaklusterin kehittymiseksi Suomeen. Santtu edustaakin uuden ajan yrittäjää, joka haluaa tehdä maailmasta paremman paikan ja hänen keinonsa on ollut yrityksen perustaminen, jonka avulla mahdollistetaan ympäristölle paremman ruokajärjestelmän kehittäminen tarjoamalla parempia elintarvikkeita kuluttajille.

Kategoria: Liike-elämä ja talous
Ilmiantaja: Taru Mikkonen, Kouvolan Nuorkauppakamari ry

!! Äänestys on päättynyt 22.8.2018 klo 23:59 !!

 

Tutustu myös muiden alueiden inspiroiviin ehdokkaisiin!

Etelä-Suomi Länsi-Suomi Pohjois-Suomi