Toista kertaa Vuoden Nuori Menestyjä -kilpailun historiassa aluefinaalien TOP3-voittajat ratkaistiin yleisöäänestyksellä. Etelä-, Itä-, Länsi- ja Pohjois-Suomen alueilta aluefinalisteja oli yhteensä 33 ja äänten tarkastuslaskennan jälkeen jokaiselta alueelta kansalliseen kilpailuun etenee kolme kilpailijaa.

Etelä-Suomen alueelta (alue A) kolmen parhaan joukkoon ylsivät kuvataiteilija Äni Jaatinen, tietojenkäsittelyn opiskelija Petteri Timonen ja yrittäjä Soile-Maria Linnemäki.
Kuva palkintojenjakotilaisuudesta 21.9.2018. 

Itä-Suomen (alue B) alueelta jatkoon pääsivät yrittäjä Ari-Pekka Salovaara, projektipäällikkö Ding Ma ja muusikko Jannika Wirtanen.
Kuva palkintojenjakotilaisuudesta 7.9.2018. Kuvassa vasemmalta oikealle: Kokkolan Nuorkauppakamarin edustaja Eeva Välikangas, alueen B aluekilpailupäällikkö Pauliina Hirviniemi sekä Lappeenrannan Nuorkauppakamarin puheenjohtaja Pauliina Papunen, joka ilmiantoi Ding Man kilpailuun.

Länsi-Suomen (alue C) edustajista jatkoon menivät sarjakuvapiirtäjä Liisa Seppälä, diplomi-insinööri Pekka Laiho ja VP Global Accounts Timi Lehtonen.
Kuva palkintojenjakotilaisuudesta 28.9.2018. Kuvassa vasemmalta oikealle: Liisa Sipilän kisaan ilmiantanut Johanna Akkala Seinäjoen Seudun Nuorkauppakamarista, alueen C aluekilpailupäällikkö Kati Karhu sekä Pöyrööt-sarjakuvan piirtäjä Liisa Seppälä.

Pohjois-Suomen alueen (alue D) kolme jatkoon etenivät ovat yrittäjä Laura Peippo, muusikko Sanna Rönnberg ja paraurheilija Sini Pyy.
Kuva palkintojenjakotilaisuudesta 14.9.2018. Kuvassa nuorkauppakamareiden edustajia ottamassa voittajien palkinnot vastaan. 

Aluevoittajat kansalliseen finaaliin

Aluekilpailujen 12 voittajaa etenevät kansalliseen finaaliin. Kansalliset voittajat valitsee päätuomaristo, johon kuuluvat kilpailun suojelija ja mediapersoona Jaajo Linnonmaa, Kumppania Oy:n toimitusjohtaja Leena Roskala, Finnairin viestintä- ja yhteiskuntavastuujohtaja Arja Suominen, eläkevakuutusyhtiö Ilmarisen markkinointijohtaja Päivi Sihvola sekä Suomen Nuorkauppakamareiden kansallinen varapuheenjohtaja Ellimaija Ahonen.

– Oma tavoitteeni on edesauttaa yhteiskunnan positiivista kehitystä ja tehdä Suomesta parempi paikka elää, olla ja yrittää, joten siksi onkin kunniakas tehtävä toimia kilpailun suojelijana sekä tuomarina, Jaajo Linnonmaa toteaa.

Kansalliset voittajat palkitaan Suomen Nuorkauppakamareiden kansallisessa vaalikokouksessa Helsingissä 13.10.2018. Kansallisen kilpailun voittajat etenevät automaattisesti vielä kansainväliseen TOYP – Ten Outstanding Young Persons of the World -kilpailuun.

Maailmanlaajuisesti tunnettu kilpailu

Vuoden Nuori Menestyjä -kilpailun tarkoituksena on nostaa esiin kotimaista osaamista niin valtakunnallisesti kuin kansainvälisestikin sekä tehdä näkyväksi positiivisia ja innostavia esimerkkejä johtajuudesta ja henkilökohtaisesta menestymisestä. Nuori Menestyjä on 18–40-vuotias Suomen kansalainen ja uuden sukupolven esikuva, joka inspiroi omalla esimerkillään ja kannustaa muita ihmisiä aktiiviseen toimintaan ja muutosmyönteisyyteen. Suomen Nuorkauppakamarit ry on järjestänyt kilpailua vuodesta 1990.