Toista kertaa kilpailun historiassa aluefinaalien voittajat ratkaistaan yleisöäänestyksellä. Kuka tahansa voi äänestää omaa suosikkiaan 22.8.2018 mennessä ja vaikuttaa siihen, ketkä kolme ehdokasta Etelä-, Itä-, Länsi- ja Pohjois-Suomen alueilta etenevät kansalliseen finaaliin. Vaikka itse asuisit jollain tietyllä alueella, voit silti vaikuttaa myös muiden alueiden voittajiin. Tutustu ehdokkaisiin ja änestä täällä.

  • Etelä-Suomen (alue A) ehdokkaat ovat kuvataiteilija Äni Jaatinen, viestintäneuvonantaja Aura Salla, paraurheilija Henry Manni, yrittäjä Joonas Ahola, yrittäjä Mikael Rautanen, viestintäpäällikkö Milla Halme, opiskelija Petteri Timonen, yrittäjä Soile-Maria Linnemäki, yrittäjä Teemu Suna ja valokuvaava-ohjaaja Viivi Huuska. Tutustu ehdokkaisiin tarkemmin . Aluefinaalin voittajat selviävät 20.–23.9.2018 Siuntiossa järjestettävässä A-alueen aluevaalikokouksessa.

 

  • Itä-Suomen (alue B) ehdokkaat ovat yrittäjä Ari-Pekka Salovaara, projektipäällikkö Ding Ma, muusikko Jannika Wirtanen, yrittäjä Matti Pietilä sekä yrittäjä Santtu Vekkeli. Ehdokkaisiin voit tutustua täällä. Aluefinaalin voittajat selviävät 7.–9.9.2018 Heinolassa pidettävässä B-alueen aluevaalikokouksessa.

 

  • Länsi-Suomea (alue C) kilpailussa edustavat yrittäjä Heikki Väänänen, yrittäjä Lennu Keinänen, sarjakuvapiirtäjä Liisa Seppälä, kaupunginjohtaja Linda Leinonen, filosofian maisteri Maria Svan, yrittäjä Markus Koskinen, Senior Manager Olli Honkamäki, diplomi-insinööri Pekka Laiho, yrittäjä Reetta Keränen ja VP Global Accounts Timi Lehtonen. Tutustu ehdokkaisiin tarkemmin. Aluefinaalin voittajat selviävät 28.–30.9.2018 Raumalla pidettävässä C-alueen aluevaalikokouksessa.

 

  • Pohjois-Suomen (alue D) aluefinalistit ovat kulttuurin edistäjä Anna Lumikivi, yrittäjä Antti Tarvainen, yrittäjä Laura Peippo, yrittäjä Niklas Nukari, muusikko Sanna Rönnberg, yrittäjä Sanna Virtanen, paraurheilija Sini Pyy ja yrittäjä Tiina Haring. Ehdokkaisiin voit tutustua tarkemmin täällä. Aluefinaalin voittajat selviävät 14.–16.9.2018 Varkaudessa pidettävässä D-alueen aluevaalikokouksessa.

 

Kansalliset finalistit kansainväliseen kilpailuun

Kilpailun kansalliset voittajat valitsee päätuomaristo, joka koostuu suomalaisista yhteiskunnallisista vaikuttajista sekä Suomen Nuorkauppakamareiden edustajista. Kansalliset voittajat palkitaan Suomen Nuorkauppakamareiden kansallisessa vaalikokouksessa Helsingissä 13.10.2018. Kansalliset voittajat osallistuvat automaattisesti kansainväliseen TOYP – Ten Outstanding Young Persons of the World -kilpailuun.