Vuoden Nuori Menestyjä on maailmalla arvostettu kilpailu, jonka kansainvälinen nimi on JCI Ten Outstanding Young Persons of The World. Suomen Nuorkauppakamarit ry palkitsee kilpailussa omalla alallaan menestyneitä 18–40-vuotiaita Suomen kansalaisia, jotka toimivat myös esikuvina uudelle sukupolvelle. Vuoden Nuori Menestyjä -palkinto mahdollistaa suomalaisten tekojen ja osaamisen tunnetuksi tekemisen ulkomailla.

Jaajo Linnonmaa palkittiin kilpailussa itse vuonna 2016 kulttuuri-kategoriassa. Perustelut palkinnon saamiseen pätevät vielä tänäkin päivänä: Linnonmaa puhuu positiivisesti yrittämisestä ja työnteosta Suomessa, mikä kannustaa muita ihmisiä omassa elämässään eteenpäin ja antaa rohkeutta yrittää.

Vuoden Nuori Menestyjä -kilpailun kansalliset voittajat valitsee päätuomaristo, joka koostuu suomalaisista yhteiskunnallisista vaikuttajista sekä Suomen Nuorkauppakamareiden edustajista.

– On hienoa olla mukana arvovaltaisessa tuomaristossa, Linnonmaa sanoo.

Kansalliset voittajat palkitaan Suomen Nuorkauppakamareiden kansallisessa vaalikokouksessa Helsingissä 13.10.2018.

Vuoden Nuori Menestyjä -kilpailun tavoitteena on löytää henkilöitä, jotka toteuttavat nuorkauppakamareiden maailmanlaajuisen mission kohtaa: Ihmiskunnan palveleminen on elämän parasta työtä. Siis ihmisiä, jotka nuoresta iästään huolimatta ovat saavuttaneet omalla sarallaan jotakin yhteiskuntaa, kansakuntaa tai maailmaa hyödyttävää – tai jotka esimerkillään ja henkisellä kasvullaan innostavat muita.

– Oma tavoitteeni on edesauttaa yhteiskunnan positiivista kehitystä ja tehdä Suomesta parempi paikka elää, olla ja yrittää, joten siksi onkin kunniakas tehtävä toimia kilpailun suojelijana, Linnonmaa toteaa.

Tämän vuoden kilpailun ilmiannot alkavat 1.4. ja päättyvät 31.5.2018. Ilmiannettujen ehdokkaiden aluekilpailujen esikarsinnat suoritetaan Vuoden Nuori Menestyjä – aluetuomaristojen toimesta. Aluekilpailujen voittajat ratkaistaan yleisöäänien ja aluetuomariston äänien perusteella. Jokaiselta alueelta Etelä-, Itä-, Länsi- ja Pohjois-Suomesta etenee kolme parasta kansalliseen finaaliin.