C81A9552 kopio

Vas. Emilia Lahti & Maria Ritola

Huikeat kansalliset voittajat ovat Emilia Lahti, Maria Ritola ja Hussein al-Taee.

Maria Ritolaa on ajanut urallaan eteenpäin uteliaisuus ja palo ratkaista aikamme vaikeimpia yhteiskunnallisia ongelmia, kuten sairauksien parantaminen ja ilmastonmuutoksen pysäyttäminen. Hän kehitti kumppaniensa avulla tekoäly Iris.AI:n, jonka tarkoituksena on vauhdittaa tieteellisiä läpimurtoja. Ritola vaikuttaa omalla esimerkillään voimakkaasti sekä kansallisesti että kansainvälisesti tekoälyyn liittyviin asenteisiin. Hän haluaa poistaa ennakkoluuloja ja auttaa näkemään uusia mahdollisuuksia. Ritolan viitoittamalla tiellä Suomi voi olla tekoälyssä maailman ykkönen.

Emilia Lahti tutkii sisun käsitettä avaten sen uudella ja positiivisella tavalla osaksi vallitsevaa keskustelua ihmisten voimavaroista. Lahden työ on näkynyt kansainvälisissä huippulehdissä luoden positiivista näkyvyyttä Suomelle. Hänen tuleva kampanjansa, Sisu not Silence, tulee entisestään nostamaan sisun käsitteen rakentavaa roolia yhteiskunnan muutoksen työkaluna. Lähisuhdeväkivaltaa vastustava sekä myötätuntoisempaa tulevaisuutta ajava projekti on saavuttanut miljoonia ihmisiä. Sen tavoitteena on rohkaista kertomaan perheessä koetusta satuttamisesta.

Hussein al-Taee

Hussein al-Taee

Hussein al-Taee on suomalais-irakilainen rauhanneuvottelija, joka työskentelee konfliktinratkaisujärjestö CMI:n Irak-ohjelman johtajana. Hän syntyi keskelle sotaa ja vietti vuosia Saudi-Arabiassa pakolaisleirillä vaikeissa olosuhteissa, kunnes päätyi Suomeen pakolaisena 90-luvulla. Nykyisessä roolissaan al-Taeella on mahdollisuus etsiä todellisia ratkaisuja rauhan edistämiseksi Lähi-idän vaikutusvaltaisemmissa neuvottelupöydissä. Hän on noussut myös arvostetuksi asiantuntijaksi Lähi-Idän kysymyksiä koskevissa asioissa, kuten ääriajattelussa ja pakolaisuudessa.

Kilpailun päätuomaristo arvioi tarkoin kriteerein 12 kansallista finalistia. Heidän joukostaan valittiin kolme voittajaa. Vuoden Nuoret Menestyjä-palkittiin 14.10.2017 Turun Logomolla Suomen Nuorkauppakamareiden Kiss My Business-vaalikokouksessa. Myös voittajahakemuksen tehneet saivat tunnustuksen työstään.

Vuoden Nuori Menestyjä 2017 palkintogaala.

Vuoden Nuori Menestyjä 2017 palkintogaala.

Yllä kuvassa vasemmalta aluekilpailupäällikkö Mika Hirvonen, Espoon nkk | Elena Oikarinen, Oulun Nkk (Most Valuable Chapter) |Ella Marttila, Porin Nkk (al-Taeen hakemus) | Saija Salento, Keski-Uudenmaan Nkk (Lahden hakemus) | Emilia Lahti | Maria Ritola | Tiina Laurila, Helsingin Nkk (Ritolan hakemus) | kansallinen kilpailupäällikkö 2017, Mia Danielsson, Tammerkosken Nkk.

Suomen Nuorkauppakamarit ry:n järjestämän kilpailun tarkoituksena on nostaa esiin kotimaista osaamista valtakunnallisesti ja kansainvälisesti. Kilpailu tuo näkyväksi positiivisia ja innostavia esimerkkejä johtajuudesta sekä henkilökohtaisesta menestymisestä yhteiskunnassa. Nyt palkitut kolme Nuorta Menestyjää jatkavat matkaansa maailmalla arvostettuun TOYP-kilpailuun (Ten Outstanding Young Persons of the World).

 

Lisätietoja

Mia Danielsson

kansallinen kilpailupäällikkö

Vuoden Nuori Menestyjä 2017

mia.danielsson@jci.fi